Rissa VGS > Aktiviteter > Studieturer > Prosjekt til fordypning

Prosjekt til fordypning

Vg2 Helsefagarbeider skal i denne Prosjekt til fordypningsperioden ha 2 uker praksis på rehabiliteringssenteret Vistamar i byen Villajoyosa i Spania. Vistamar drives av Trondheim kommune og de fleste brukerne er fra midt-Norge. Pleiepersonalet på Vistamar er norsk/skandinavisk, de som jobber på kjøkken og med vasking er spansk. Brukerne som får opphold på Vistamar er der til opptrening, og det er mange forskjellige grupper både yngre og eldre. Vistamar har 29 enerom, noen har med seg pårørende.

De 7 elevene som skal være med på dette skal være med i pleien og delta som motivatører i aktiviteter og trening. Vistamar tar imot mange yrkesgrupper under utdanning, og også lærlinger i Helsefagarbeid.

Vi har leid et hus hvor elevene skal bo, ca 5 – 10 min å gå fra Vistamar, og en liten leilighet hvor lærer bor. I fritiden planlegger vi å bli litt kjent i nærområdet. På forhånd har vi hatt et kort spanskkurs, så kanskje vi også kan praktisere det.

Vi reiser lørdag 19.januar og kommer hjem lørdag 2.februar. Været på Costa Blanca er nå ca 14-17 grader og for det meste sol. Litt for kaldt i vannet for å bade.

Vi skal skrive reisebrev som legges på skolens hjemmeside, og på vår Facebookgruppe 2HA Vistamar.

Reisedagbok fra 2HO
19. og 20. januar 2013