Rissa VGS > For elever > Eksamensinfo > Privatisteksamen

Privatisteksamen

All påmelding til privatisteksamen i Sør-Trøndelag skjer på nettstedet www.privatistweb.no. PrivatistWeb er åpen for påmelding:
- Høsteksamen: 1. september - 15. september
- Våreksamen: 15. januar - 1. februar

En privatist er en som melder seg til eksamen uten å være elev i faget på oppmeldingstidspunktet. Som privatist får du ikke standpunktkarakter i faget.

All oppmelding til privatisteksamen i videregående opplæring og tverrfaglig prøve for lærlinger og praksiskandidater skjer via www.privatistweb.no med unntak for oppmelding til eksamen i fag på fagskolen som gjøres direkte til skolene. Vi gjør oppmerksom på at den som er elev i et fag ved fristen for oppmelding til privatisteksamen, ikke kan melde seg opp som privatist i faget. Det er heller ikke mulig å melde seg til privatisteksamen i samme faget flere steder.