Kreative Trøndelag
Rissa VGS > [Forside elementer] > Årnseth Bioenergi

Årnseth Bioenergi

Åpning av Årnseth Bioenergi ved Rissa videregående skole.

TEKST: Nina Melhus og Eva Lill Dybdahl
FOTO: Nina Melhus

Det er mange former for oppvarming, men ikke alle er like miljøvennlig. Dette har Arne Olav Dybdahl og hans bror Tore Dybdahl gjort noe med. De har startet opp et biokraftverk på Årnseth gård i Rissa som innebærer at de bruker tre og flis som oppvarming. Torsdag 1.november 2007 var det en offisiell åpning av biokraftverket i Rissa.

Dette foregikk ned i fyrrommet på Rissa Videregående skole. Her ble brødrene Dybdahl først gratulert og den røde tråden ble satt fyr på av skolens rektor Randi Nordgaard Hermstad. Brødrene fikk også blomster som takk for at vi fikk være den føste skolen i fylket som får benytte dette.

Rissa videregående skole kjøper nå energi i form av varmtvann fra Årnseth Bioenergi. Torsdag 1. oktober var det en offisiell åpning.

 

Rektor Randi Nordgaard Hermstad åpnet skolens forbindelse til det nye biokraftverket på en symbolsk måte ved å brenne av ei rød snor foran skolens fyrrom.

 

Rektor gratulerte så eier Arne Olav Dybdahl med det nye biovarmekraftverket og takket for at Rissa videregående skole får muligheten til å være den første skolen i Sør-Trøndelag som får delta på et slikt prosjekt og at vi skal få oppvarming som er mer miljøvennlig.

 

Etter åpningen var det kaffe og kake på skolens personalrom.. På bildet ser vi Tore Dybdahl som også er involvert i driften av det nye biovarmekraftverket.


Utskriftsvennlig versjon